Pályázat

szechenyi_terv

2014.07.18.

Házimozi Stúdió Kft

 

Sajtóközlemény

 

ESZKÖZBESZERZÉS UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL

 

A Házimozi Stúdió Kft 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az „Eszközbeszerzés a Házimozi Stúdió Kft-nél” című pályázatával az Új Széchenyi Terv keretében. A több mint 64 millió forintos összköltségvetésű beruházás során beszerzésre kerültek vállalkozásunk működéséhez szükséges eszközök.

 

A budapesti Házimozi Stúdió Kft több mint 66 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert 2013 októberében a „Mikro,- kis- és középvállalkozások technológiai fejlesztése” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében.

A több mint 64 millió forint összköltségvetésű beruházásból 1 db LINDE T18 típusú, 1 db LINDE L12 SP típusú, 1 db LINDE E14 elektromos targonca és egy LINDE R16S típusú elektromos targonca került beszerzésre. Továbbá a belső informatikai rendszerünk fejlesztésére 1 db ESPRIMO X923-T, 1 db LIFEBOOK E754 QM87 valamint egy db PY TX2540 M1 f/LFF/red. PSU típusú konfiguráció került beszerzésre.

A korábban alkalmazott eszközpark nem bizonyult megfelelőnek a rakodási feladataink elvégzésére. Az eddig használt targoncák teljesítménye, méretéből adódóan az egyes munkafolyamatokat nem kellőképpen vagy csak részlegesen tudtuk elvégezni. A rakodási munkák elvégzéséhez több esetben bérelt targoncákat kellett igénybe vennünk, mely csökkentette vállalkozásunk árbevételét. A hűtőházban a ládák és raklapok között sokszor a hely is szűk a tolatásra, fordulásra, így az egyedi speciálisan kialakított targoncák nagyban megkönnyítették a hűtőházban történő rakodási feladataink elvégzését.

Az új gépek üzembeállításával jelentősen javul a minőség, a termelési hatékonyság, a belső anyagmozgatási idő pedig csökken. Az targoncák üzembe állításával megnőtt az üzembiztonság és a

megnövekedett anyagmozgatási feladatokat az így rendelkezésre álló négy targoncával teljes biztonsággal meg lehet oldani.

A belső informatikai rendszer további fejlesztése céljából további három darab konfiguráció üzembe állítása is megtörtént. Segítségével több munkaállomáson valósulhat meg a logisztikai anyagfeldolgozás párhuzamosan. A megnövekedett logisztikai számítógépes adatfeldolgozás akadálytalanul biztosítottá vált.

Az eddigi megvalósult beruházások nagymértékben növelték a dolgozóink kulturált munkavégzését, jelentősen csökkentették a gyártási önköltséget, javították a logisztikai és adatfeldolgozási munkát.

További információk: www.hcstudio.hu